Ciekawe

Przyjęcie urodzinowe w hotelowej restauracji

Organizacja niewielkiego przyjęcia dla bliskich w restauracji to świetny sposób na to, aby odpocząć oraz zrelaksować się w gronie rodziny. Organizacja takich urodzin odciąża nas również od obowiązku przygotowywania stołu pełnego smakołyków – jak przyjęło się podczas organizacji imprez w domach. Co warto wiedzieć o urodzinach w hotelowych restauracjach? Jak je rezerwować?

Detale: data, czas, ilość gości

Podstawą jest określenie interesującego nas terminu – podczas rozmowy z managerem sali musimy również wskazać liczbę gości oraz godziny, w których będziemy obecni w restauracji. Zazwyczaj imprezy tego typu organizuje się w piątki lub soboty w godzinach od 15 do 20. To czas, w którym goście są podejmowani przy stole różnorodnymi smakołykami. Menu wybieramy pośród kilku dostępnych list – możemy wybrać konkretną lub też przemieszczać pozycje z kilku list. Pamiętajmy o obecności wegetarian na naszym przyjęciu – zazwyczaj szefowie kuchni mają sprawdzone przepisy dla ludzi przebywających na konkretnych dietach.

Ustalmy również, ile osób będzie obsługiwało naszą imprezę – jeśli gości jest nie więcej niż 20 osób wystarczy jeden kelner. Jeśli jednak świętować będziemy w szerszym gronie może się okazać, że jednak osoba to niewystarczająca liczba.

Źródło: hotellord.pl.

Share: